A A A K K K
для людей із порушенням зору
Балаклеївська громада
Черкаська область, Черкаський район

Пенсійний фонд України у м. Сміла

ВИПЛАТА ДОПОМОГИ НА ПОХОВАННЯ ПЕНСІОНЕРА

У разі смерті пенсіонера допомога на поховання виплачується особам, які здійснили поховання. Розмір допомоги на поховання залежить від закону, відповідно до якого було призначено пенсію. 

08:06:06 14.02.2023

ЯК ЗМІНИЛИСЯ З 1 СІЧНЯ 2023 РОКУ УМОВИ НАДАННЯ ТА РОЗМІРИ СТРАХОВИХ ВИПЛАТ?

З 1 січня 2023 року набула чинності оновлена редакція Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», відповідно до якої страхові виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві здійснюватиме не Фонд соціального страхування України (ФССУ), а Пенсійний фонд України. У зв’язку з цим, у багатьох українців виникають питання щодо страхових виплат: чи буде держава виплачувати їх далі, куди звертатися за призначенням тощо. Надаємо відповіді на найбільш актуальні питання.

08:59:43 02.02.2023

ЯК ОТРИМАТИ СТРАХОВІ ВИПЛАТИ У ЗВ’ЯЗКУ З ТИМЧАСОВОЮ ВТРАТОЮ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИМ ОСОБАМ (ВПО)

Громадянам, які перебувають або перебували у трудових відносинах та які переселилися з тимчасово окупованих територій або з територій, де ведуться активні бойові дії, та не змогли отримати від свого роботодавця страхові виплати за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, такі виплати надаються за рахунок коштів Пенсійного фонду України.

08:59:36 02.02.2023

МЕДИЧНИЙ ВИСНОВОК ТА ЕЛЕКТРОННИЙ ЛІКАРНЯНИЙ: ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ТА ЯК ОТРИМАТИ?

Це два різних електронних документи, що генеруються та зберігаються у різних державних електронних реєстрах, водночас, тісно пов’язані між собою, оскільки засвідчують факт тимчасової непрацездатності людини.   

10:09:04 12.01.2023

ЛІКАРНЯНІ – 2023: ЩО ЗМІНИЛОСЬ?

З 1 січня 2023 року набула чинності оновлена редакція Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», відповідно до якої уповноваженим органом управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві визначено Пенсійний фонд України.

10:08:29 12.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора