A A A K K K
для людей із порушенням зору
Балаклеївська громада
Черкаська область, Черкаський район

ЧИ ВСІМ ПРАЦЮЮЧИМ ПЕНСІОНЕРАМ З 1 КВІТНЯ ПЕРЕРАХУЮТЬ ПЕНСІЮ?

Дата: 12.04.2023 16:27
Кількість переглядів: 68

Законом України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування“ визначено, що пенсії за вислугу років, призначені на умовах Закону України “Про пенсійне забезпечення“, до досягнення одержувачами пенсійного віку не перераховуються.

Це, зокрема, педагоги, медичні працівники, працівники авіації, які не досягли віку, встановленого статтею 26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування“, і працюють / працювали на посадах, які не дають право на пенсію за вислугу років.

Важливо!

Після призначення пенсії за вислугу років пенсіонер може отримувати пенсію та працювати, крім роботи на посадах, які дають право на пенсію за вислугу років.

 

  • здійснюється перерахунок пенсії працюючому пенсіонеру, якщо після призначення чи попереднього перерахунку пенсії він набув менше як 24 місяці страхового стажу?

Якщо після призначення/попереднього перерахунку пенсії пенсіонер набув менше як 24 місяці страхового стажу, автоматичний перерахунок пенсії здійснюється, якщо після її призначення/попереднього перерахунку пройшло не менше двох років. 

У цьому випадку враховується лише стаж, набутий після призначення / попереднього перерахунку пенсії, період, за який визначена заробітна плата для обчислення пенсії, та її розмір, не змінюються. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора