Балаклеївська громада
Черкаська область, Черкаський район

Міграційна служба Смілянщини: отримати виготовлені паспортні документи за межами України можливо

Дата: 27.03.2024 08:14
Кількість переглядів: 27

Чимало українців, рятуючись від війни, опинилися наразі за кордоном. Дехто не встиг отримати  замовлені у підрозділі ДМС закордонний паспорт або ID-картку. У цьому разі можна звернутися до закордонної дипломатичної установи України або до розміщеного за межами України відокремленого підрозділу ДП «Документ»  та  подати письмову заяву у довільній формі щодо необхідності надсилання такого паспорта з територіального підрозділу ДМС, співробітники якого його оформлювали, з метою організації його видачі за кордоном.

Щоб отримати за кордоном паспортний документ, слід  звернутися до закордонної дипломатичної установи України з заявою  про отримання у країні перебування закордонного паспорта або ID-картки. Заява має бути адресована тому територіальному підрозділу ДМС в Україні, в якому  цей документ оформлювався.

Треба врахувати, що отримання доставленого до дипломатичної установи документа здійснюється виключно за умови особистої присутності заявника або його законного представника (для дітей віком до 16 років).

Нагадуємо, відстежувати готовність паспорта можна через онлайн-сервіс Державної міграційної служби України «Перевірка стану оформлення документів».

 

Смілянський відділ

Центрально-південного

міжрегіонального управління ДМС 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора