Балаклеївська громада
Черкаська область, Черкаський район

Служба зайнятості – для тих, хто шукає роботу !

Дата: 30.01.2024 11:27
Кількість переглядів: 52

Фото без опису

Ваучер для підтримання конкурентоспроможності деяких категорій громадян на  ринку праці     

Програма реалізується на підставі Постанови КМУ від 20 березня 2013 р. №207           

Вартість ваучера встановлюється в межах навчання і не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, станом на 01.01.2024 – 30 280 грн.

Затверджено 124 професії, спеціальності для навчання. Їх перелік та перелік навчальних закладів розміщено на сайті ДЦЗ за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery

Ваучер мають право отримати громадяни, які мають професійну-технічну чи вищу освіту, не зареєстровані в службі зайнятості та відносяться до певних категорій.

Фото без опису

Для отримання ваучера особа подає заяву визначеної форми в паперову вигляді та документи до центру зайнятості особисто. 

Подати попередню онлайн заявку на отримання ваучера на сайті ДЦЗ за посиланням: https://voucher.dcz.gov.ua/

Рішення про видачу ваучера приймається центром зайнятості не пізніше ніж на восьмий робочий день з дня подання документів.

Надання мікрогрантів на створення або розвиток власної справи

В рамках проєкту єРобота згідно Постанови КМУ від 21 червня 2022 року № 738 «Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу»

Сума мікрогрантів за програмою «Власна справа» - від 50 до 250 тисяч гривень. Основною вимогою отримання коштів є створення нових робочих місць.

Фото без опису

Подати заявку на отримання грантів можна через Портал Дія. До заяви обов’язково додається бізнес-план щодо започаткування нового або розвитку вже діючого бізнесу. 

Рішення щодо надання грантів приймає Державний центр зайнятості. Після перевірки на відповідність вимогам та погодження бізнес-проєкту грантові кошти перераховуються на окремий рахунок заявника в Ощадбанку.

Гранти на створення або розвиток власного бізнесу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей

Постанова КМУ від 21 червня 2022 року № 738. Подати заявку на отримання грантів можна через Портал Дія. До заяви обов’язково додається бізнес-план щодо започаткування нового або розвитку вже діючого бізнесу. 

Рішення щодо надання грантів приймає Державний центр зайнятості. Після перевірки на відповідність вимогам та погодження бізнес-проєкту грантові кошти перераховуються на окремий рахунок заявника в Ощадбанку.

Фото без опису

 

 

Програма передбачає надання грантів на суми:

- для члена сім’ї у разі зобов’язання створити: 1 робоче місце - до 250 тис.грн.; 2 робочих місця - від 250 тис. до 500 тис.грн.;

- для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни, зареєстрованих як фізична особа - підприємець, у разі зобов’язання створити: 1 робоче місце - до 250 тис.грн.; 2 робочих місця - від 250 тис. до 500 тис.грн.; 4 робочих місця - від 500 тис. до 1000 тис.грн. та повинна бути зареєстрована як фізична особа - підприємець не менше 36 місяців до моменту подання заяви на отримання гранту на умовах співфінансування - 70% (грант) на 30% (власні або кредитні кошти).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора