A A A K K K
для людей із порушенням зору
Балаклеївська громада
Черкаська область, Черкаський район

Міграційна служба Смілянщини повідомляє, що таке унікальний номер запису в ЄДДР

Дата: 29.11.2023 08:55
Кількість переглядів: 66

Фото без опису

У громадян часто виникає питання, що таке унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (УНЗР) та де його знайти на паспорті громадянина України в формі картки. Інформуємо, що  унікальний номер запису в реєстрі (УНЗР) знаходиться на титульній стороні ID-картки з правого боку знизу (над номером паспорта).

УНЗР – це цифровий, незмінний ідентифікатор людини, який допомагає швидко та достовірно встановити особу. Він складається з послідовності восьми та п’яти цифр, які розділені символом «-». Перші вісім цифр – це дата народження особи у форматі – рік народження, місяць та дата. Далі йде чотиризначний код від 0001 до 9999. Остання цифра контрольна та унікальна. Для її обчислення використовується метод розрахунку контрольних цифр у машинозчитуваній зоні паспортів за спеціальною формулою.

УНЗР присвоюється при оформленні одного з біометричних документів, чи то ID-картка, чи то паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Унікальний номер запису в реєстрі є незмінним протягом усього життя (не змінюється у разі зміни прізвища, імені або будь-яких інших відомостей).

Смілянський відділ УДМС

у Черкаській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора