A A A K K K
для людей із порушенням зору
Балаклеївська громада
Черкаська область, Черкаський район

УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ ІНФОРМУЄ

Дата: 12.06.2023 14:35
Кількість переглядів: 60

Фото без описуЧеркаське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області інформує підприємців та жителів Черкаського району що зараз реєструється значна загибель водних біоресурсів, зокрема риби, в басейні річки Дніпро в результаті  підриву дамби Каховської гідроелектростанції.

Споживання мертвої, або тієї що вмирає риби може викликати надзвичайно негативні наслідки для здоров’я людей. Не існує жодного способу приготування, що може зробити таку рибу безпечною для вживання, включаючи сушіння, в'ялення, смаження чи варіння. Ця риба може містити збудники інфекційних хвороб, паразитів чи небезпечні хімічні речовини. Тому дуже важливо уникати її споживання.

Окрім того, необхідно уникати купівлі риби в місцях стихійної торгівлі. В таких місцях немає гарантії щодо якості та походження риби, і вона може бути небезпечною для споживання. Краще купувати рибу в перевірених магазинах або на ринках з надійними постачальниками.

Дотримання цих нескладних, але дієвих заходів забезпечить недопущення виникнення тяжкого захворювання, та убезпечить кожного з нас у цей важкий військовий час.

Начальник                                                                               Тетяна ВАСИЛЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора