A A A K K K
для людей із порушенням зору
Балаклеївська громада
Черкаська область, Черкаський район

Яку адресу для листування необхідно вказувати?

Дата: 21.04.2023 09:56
Кількість переглядів: 64

Головне управління ДПС у Черкаській області продовжує надавати роз’яснення положень чинного антикорупційного законодавства та допомагати із  заповненням декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, обов’язок щодо подання якої встановлено Законом України «Про запобігання корупції».

У зв’язку з військовою агресією проти нашої держави багато українців, в тому числі державних службовців, втратили свої домівки та змушені були виїхати разом із родинами в пошуках безпечного місця. Щоб допомогти таким суб’єктам декларування швидко та просто заповнити декларацію в частині зазначення місця проживання, та розібратися з особливістю декларування знищеного житла Національне агентство з питань запобігання корупції (далі – НАЗК) підготувало відповіді на поширені питання декларантів, які переїхали через загрозу.

Адресу для листування потрібно вказувати станом на дату подання декларації. Натомість, адресу проживання необхідно вказувати станом на останній день звітного періоду.

Якщо ваше зареєстроване та місце фактичного проживання на кінець звітного періоду збігаються, після заповнення відомостей про зареєстроване місце проживання оберіть позначку «Збігається з місцем фактичного проживання».

Коли адреси зареєстрованого та фактичного місця проживання не збігаються, треба зазначити окремо відомості про зареєстроване місце проживання та заповнити блоки полів «Місце фактичного проживання або поштова адреса, на яку суб’єкту декларування Національним агентством може бути надіслано кореспонденцію». Водночас, необхідно додатково обрати одну з таких позначок:

  • «це адреса місця фактичного проживання» — у разі, якщо вказана адреса є адресою місця фактичного проживання;
  • «це адреса для листування» — у разі, якщо вказана адреса є адресою для листування з Національним агентством, але не є адресою місця фактичного проживання. Наприклад, є адресою місця роботи.

Якщо адреса місця фактичного проживання збігається з адресою для листування з НАЗК, оберіть позначку «це адреса місця фактичного проживання».

Важливо пам’ятати, що через війну подання суб’єктами декларування декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, досі добровільне, проте НАЗК сподівається на якнайшвидше ухвалення законопроекту № 8071 щодо відновлення обов’язкового декларування, який передбачає також відновлення повноважень з перевірки декларацій.

З урахуванням зазначеного рекомендуємо, за наявності можливості, подати щорічну декларацію особи за відповідні звітні періоди (2021рік, 2022 рік), уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, якщо ви ще цього не зробили.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора