A A A K K K
для людей із порушенням зору
Балаклеївська громада
Черкаська область, Черкаський район

Як бригада «Сталевий кордон» готується до бою (відео)

Дата: 11.04.2023 16:29
Кількість переглядів: 81

Як бригада «Сталевий кордон» готується до бою (відео)

Фото без опису

Міністерство внутрішніх справ на початку лютого розпочало формування штурмових бригад «Гвардія наступу». Це загалом 8 підрозділів. Один з них – «Сталевий кордон», формується в Державній прикордонній службі.

Йдеться про 15-й мобільний прикордонний загін бригадного типу.

«Прикордонники перші на захисті держави. Наші воїни першими зустріли ворога і продовжують нищити його сьогодні. Ми чекаємо і закликаємо поповнювати ряди «Сталевого кордону» добровольців, небайдужих українців, хто прагне якомога швидше викинути російських загарбників з української землі та звільнити усіх наших людей», - наголосили в Держприкордонслужбі України.

Станом на 6 березня висловили бажання вступити до лав «Сталевого кордону» близько 4600 добровольців по всій Україні. З-поміж цієї кількості 1200 з них подали анкети через ЦНАПи. На Львівщині працюють 8 ЦНАПів, де можна отримати консультацію та заповнити анкету кандидата. Адреси за посиланням - https://loda.gov.ua/news/56213

Штурмові бригади, до яких можуть вступати добровольці, націлені саме на посилення Сил оборони та звільнення окупованих територій України, щоб стати на міжнародно визнані наші кордони.

До теми: На Городоччині добровольці записуються до лав новостворених бригад «Гвардії Наступу» (фото).

«Основу «Сталевого кордону» заклали підрозділи Державної прикордонної служби, що виконували завдання в районі бойових дій на сході нашої держави і мужньо протистояли російським агресорам. В рядах підрозділу воїни, які першими зустріли ворога на кордоні, боронили Азовсталь, знаходилися на лінії оборони на Лиманському та Бахмутському напрямках, захищали держрубіж з країною-агресором. Для виконання завдань мобільний прикордонний загін на озброєнні матиме протитанкові та артилерійські розрахунки, групи аеророзвідки та розрахунки ПЗРК», - розповів начальник 15-го мобільного прикордонного загону, Герой України, захисник Маріуполя, полковник Валерій Падитель.

Важливо: це жодним чином не мобілізація. Це суто добровільний набір. Кампанія спрямована винятково на найм вмотивованих людей, які добровільно записуються до бригад. Людина яка хоче приєднатися до «Гвардії наступу» може подати відповідну анкету на сайті STORM.MVS.GOV.UA. Можна обрати бригаду, в якій хоче служити людина – це або бригада Нацполіції «Лють», чи бригада Держприкордонслужби «Сталевий кордон» чи шість бригад Нацгвардії.

Інший варіант – є телефон гарячої лінії 080 010 00 20, за яким можна проконсультуватися і отримати інформацію, куди прийти. Або ж подати анкету через Центри надання адміністративних послуг, в яких є представники відомств, зокрема і ДПСУ.

До теми: Штурмові бригади Нацгвардії уже почали практичні навчання зі знищення ворога.

Підрозділ ДПСУ «Сталевий Кордон» обов’язково пройде необхідне навчання. Бійців бригад інтенсивно тренуватимуть кілька місяців: спочатку індивідуальне навчання, потім – в складі підрозділу і коли командир буде розуміти, що підрозділ готовий, вони перейдуть до виконання бойових завдань.

Україна готується остаточно вигнати окупантів зі своєї території. Готується ретельно.  Для виконання цього надскладного завдання нам потрібно постійно посилювати наші спроможності.

Умови прийому:

  • ​громадянин (громадянка) України віком в особливий період від 18 до 60 років
  • придатність до військової служби за станом здоров’я
  • відсутність судимостей

Є кілька етапів відбору: збір необхідних документів, співбесіда в органі Держприкордонслужби, професійно-психологічний відбір, медичний огляд.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора