A A A K K K
для людей із порушенням зору
Балаклеївська громада
Черкаська область, Черкаський район

Закон України № 2142: зміни порядку сплати екологічного податку

Дата: 27.04.2022 09:04
Кількість переглядів: 147

Головне управління ДПС у Черкаській області інформує, що 05.04.2022 набрав чинності Закон України від 24 березня 2022 року № 2142-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану» (далі – Закон України № 2142), яким в черговий раз затверджено пакет змін до податкового та митного законодавства, що спрямований на спрощення порядку оподаткування українського бізнесу на час воєнного стану.

Нагадуємо, що Законом України від 15 березня 2022 року № 2120-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану», зокрема п. 69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) доповнено п.п. 69.16, що регулює порядок справляння екологічного податку на період дії воєнного стану.

Звертаємо увагу, що Законом України № 2142 п.п. 69.19 п. 69 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ викладено у новій редакції.

Так, згідно з вищезазначеним підпунктом тимчасово, з 01 січня 2022 року по 31 грудня року, в якому припинено чи скасовано воєнний стан, не нараховується та не сплачується екологічний податок платниками цього податку, зареєстрованими (взятими на облік) за місцем розміщення стаціонарних джерел забруднення, за утворення радіоактивних відходів та тимчасове зберігання радіоактивних відходів на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, та на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації.

Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії, та територій, тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації, визначається Кабінетом Міністрів України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора